Welkom

flatcoated retriever kennel of fjury's dream
Het gezin en onze flatcoated retrievers

Beste bezoeker,

Welkom op onze site, wij zijn Tessa en Danny, we zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Bij Danny thuis was er vroeger altijd een hond aanwezig. Hij was het dan ook die in eerste instantie een hond wilde voor in ons gezin. De grote vraag was echter welk ras? Onze kindjes waren nog klein en het was voor ons dus héél belangrijk dat we een kindvriendelijk en sociaal ras kochten, liefst ook nog gehoorzaam en loyaal. Na wat speurwerk kochten we onze 1ste Flatcoated retriever, Fjury, in 2006 na een tijd op een wachtlijst te hebben gestaan. Het was vrij snel duidelijk dat dit het juiste ras was voor ons. Het duurde dan ook niet lang voordat we volledig in de ban waren van de Flatcoated retriever. We horen wel vaker in het Flatwereldje: "Eens een Flat altijd een Flat." Dit is een spreuk die voor ons ook zeker opgaat!
Met Fjury hebben we op de hondenschool altijd het gehoorzaamheidsprogramma gevolgd en blijven doen. Na een goed jaar wedstrijd spelen bij de debutanten en programma 1, haalden we programma 2, dit is de hoogste categorie in het gehoorzaamheidsprogramma. Onze honger was nog niet gestild na het bereiken van dit eerste doel, we wilden nog meer gaan doen. Aangezien de Flatcoated retriever een jachthond is, zijn we begonnen met een initiatieproef voor de jacht, later zijn we verschillende tentoonstellingen gaan doen. Beiden met succes.
Deze mooie resultaten hebben ons over de streep getrokken om te gaan fokken, we zagen in dat we meer voor dit ras wilden gaan betekenen dan enkel maar liefhebber te zijn. We hebben onze kennel, “Of Fjury's Dream”, opgericht met de bedoeling om de Flatcoated retriever ten goede te komen. We houden ons hierbij strikt aan de regels en normen van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (K.M.S.H.) en van de Belgische Flatcoated Retriever Club (BFRC). Termen zoals gezondheid, karakter en rasstandaard spelen hierin een hoofdrol. Alle pups uit onze kennel bezitten een stamboom, zijn gechipt en hebben hun eerste inentingen en ontwormingskuren gehad bij afhaling. Alle pups worden sociaal opgevoed binnen in huis.

Graag nodigen wij u uit om verder te kijken.

Veel plezier!

Tessa & Danny